Retningslinjer for forumet

Annonseringer av nyheter fra kammaforum.com
Post Reply
martin
Site Admin
Posts: 201
Joined: Sun Jan 17, 2016 11:23 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 14 times

Retningslinjer for forumet

Post by martin » Thu Jan 21, 2016 9:20 am

Dette er ikke et forum i regi av verken Briskebybanden eller HamKam Fotball.

Forumvett på kammaforum.com, kopiert fra Quadrophenias post.

Diskusjoner på Internett følger egne regler, og Kammaforum er ikke noe unntak. Ikke bli overrasket om en eller annen svarer deg spydig eller skjeller deg ut hvis du ikke følger disse reglene.

Oversikt over retningslinjer:

Nedenfor finner du en nærmere beskrivelse av reglene. Her får du dem i kortform:

1. Les gjerne en stund før du skriver noe, bli kjent med tonen på forumet.
2. Ikke lag nye tråder unødig.
3. Husk at nesten ingen som skriver er talsmenn for Kammaforum.com
4. Her følger vi vanlig norsk rettskriving.
5. Språkstrid er uinteressant. Politikk også.
6. Skriv noe med mening om du skal skrive noe.
7. Unngå overdreven bruk av smiletegn og lignende.
8. Meldinger kan redigeres og slettes, benytt dere gjerne av det.

Mer inngående retningslinjer for brukere på kammaforum.com:

1.) Les gjerne en stund før du skriver noe.


Foraene på aftenposten.no, vg.no, kammaforum.com osv. er ulike. Blant annet varierer det hva som godtas av språk (banning, dialekt, rettskriving, SMS-slang). Kravene til meningsinnhold varierer. Forsøk også å få med deg hva som er god takt og tone, og hva som er upopulært.

En gammel Internett-regel sier at du gjerne kan lese et forum i seks måneder før du deltar i diskusjonen. Seks måneder er kanskje litt lenge, men tanken er god. Bli kjent før du deltar. Skjønt har du et spørsmål til kampen om fjorten dager må du naturligvis kunne stille det (men se neste punkt).

2.) Er spørsmålet stilt tidligere?


Ved enkelte anledninger kommer det spørsmål. Når kommer medlemskortet, blir det satt opp tur, når kommer sesongkort, hvor kjøper jeg billetter ...

Ofte er det mange som har samme spørsmål. Ofte er spørsmålet stilt før du stiller det. Les gjerne forumet grundig for å finne ut om noen har spurt og om de har fått svar, før du lager en ny tråd.

Hvis du skal diskutere f.eks. nye spillere, trenerskifte, reklame på drakta eller en forestående Ham-Kam-kamp, vil du sannsynligvis finne en eksisterende tråd allerede. Delta i den diskusjonen istedenfor å lage en ny.

Forumet har en søkefunksjon. Bruk gjerne den for å se om du finner en relevant tråd.

Dette punktet er også kjent som: "Ikke lag nye tråder for hva som helst!"

3.) Nesten ingen er talsmenn for kammaforum.com.


Husk på dette: Nesten ingen av debattantene er talsmenn for kammaforum.com. De uttrykker sin personlige mening. Kammaforums innehavere står ikke for uttalelser.

kammaforum.com har en slags redaksjon, populært kalt moderatorer. Disse har ingen kontroll på meldingene som blir lagt inn, og går ikke god for det som skrives. Kun de aller, aller verste meldinger blir slettet.


Unngå følgende:

1. Dialekt. Noen innslag av dialektord i ny og ne skader ikke, men hele setninger og lange avsnitt på kav Hedmarksdialekt blir fort mindre lesbart. Spesielt om du i tillegg er slepphendt med rettskrivingen.
2. SMS-språk. "d r" liker vi ikke, skriv "det er". Andre SMS- og nettord som oxo og qlt kan du også styre unna.


5.) Kammaforum.com er ikke stedet for språkstrid og politikk.


Har du virkelig elendig rettskriving, skriver mye dialekt eller bruker mye SMS-slang, kan du regne med å få noen sure meldinger. Det er på sin plass.

Det er derimot ikke på sin plass å lete opp hver minste lille kommafeil og hvert eneste feilskrevne ord i andres meldinger. De fleste gjør feil i blant, alle vet det. Bare forsøk så godt du kan å holde deg til korrekt skriftspråk.

Videre er dette et sportsforum. Det må ikke handle om Ham-Kam, men det bør handle om sport. En del politiske temaer kan du med fordel la være å diskutere her - det finnes mange steder der du kan kaste deg ut i denslags debatter.

6.) Skal du si noe, så si noe med mening.


Meldinger som "Helt enig!" bidrar ikke noe til en diskusjon. En sjelden gang er det på sin plass, men det er helt uviktig å markere om du er enig eller uenig i alle saker. Bidra gjerne med synspunkter, forslag og kommentarer, men tenk gjerne gjennom hva du skriver først.

Svært mange av de korte innleggene som skrives er helt uinteressante for andre å lese.

Noter deg allikevel at det varierer hva som oppfattes som meningsfullt. Hvis en som har vært aktiv en god stund på kammaforum.com skriver en melding som sier "Ok." og ikke mer enn det, er det mer meningsgivende for de andre på forumet, enn om en helt fersk bruker sier det samme.


7.) Vær forsiktig med bruk av smiletegn og lignende.


En nærmere spesifikasjon:

1. Smileys, emoticons og graemlins. Overdreven bruk er unødvendig og blir bare slitsomt for leseren. Hvis du bruker mer enn én per femte post, er det kanskje for mye. Bruker du mer enn fem graemlins på én post bør du sterkt revurdere dine vaner.
2. Store bokstaver. På Internett er ord med store bokstaver ROPING OG UHØFLIG. Følg forøvrig norsk rettskriving.
3. Tegnsett. Norsk rettskriving spesifiserer at ett spørsmålstegn eller utropstegn er det vanlige. I blant er det ok med 2-3, men bare en sjelden gang.


8.) Meldinger kan endres og slettes.


Ser du at noe i meldingen din er feil, kan du klikke Edit-knappen for å rette det opp.

Både skrivefeil og faktafeil kan gjerne rettes på denne måten. Det er ikke alltid nødvendig å skrive en ny melding, rett etter den første, der du retter opp noe. Rediger istedenfor. (Naturligvis kan du skrive flere innlegg i en debatt, du må ikke gå tilbake og legge inn flere synspunkter i et gammelt innlegg.)

I redigeringsvinduet kan du også slette meldingen ("delete" øverst til høyre). Nyttig for eksempel om du finner ut at en annen har skrevet et nesten helt likt innlegg.

Merk at det er en tidsbegrensning på hvor lenge du kan redigere og slette. Angrer du virkelig på en melding, og det er for sent, får du heller kontakte en av moderatorene og spørre pent om noen kan slette den. Hint: Tenk før du skriver istedenfor. Rettinger er kanskje mest aktuelt den første halvtimen etter at du skrev innlegget.

Post Reply